Covasna este un oras din judetul Covasna, Transilvania, Romania, si este situat la marginea sud-estica a partii inferioare a Carpatilor de Curbura, pe DN13E.
Datorita faptului ca este situata intr-o zona cu activitate vulcanica (in trecut) este renumita pentru apele sale minerale si mofetele.
In Covasna se intalnesc izvoarele minerale cele mai renumite in Ardeal, cu o diversitate de mai mult de 1500 de elemente de compozitie.
Este cea mai renumită statiune balneo-climaterica din tara pentru tratarea afectiunilor cardio-vasculare, orasul având peste 10 hoteluri si nenumarate pensiuni, un spital de profil cardiologic cu baze de tratament.
Prin apele sale minerale si emanatiile de dioxid de carbon este foarte potrivit pentru tratamentul tuturor bolilor cardiovasculare, dar si pentru alte boli.
Padurile, baltile si paraurile Carpatilor de Curbura sunt pline cu provocari pentru pescari sau vanatori.
Simbolul orasului, Balta Dracului, o eruptie de noroi si gaze (oxizi de carbon si sulf) si a fost folosit la inceput pentru tratament.
A fost deschis pentru public in anul 1881, sub numele de "Pokolsár Fürdőintézet" (Instituţia de băi Balta Dracului), orasul intrand astfel in randul statiunilor balneoclimatice.
Dupa opinia geologilor, este vorba de o emanatie de dioxid de carbon: apa minerala izvorata din adancuri si cea freatica este mentinuta de gaze in vartej, colcaind.
Obiective turistice în Covasna:
Cetatea Dacica
Balta dracului
Planul Inclinat
Statiunea balneo-climaterică