Miercurea Ciuc-Cazare in Miercurea Ciuc in hoteluri, pensiuni, apartamente si cabane. Cazare Sumuleu Ciuc, Sumuleu Ciuc Pelerinaj - Rusalii. Turism in Miercurea Ciuc. Cazari in Miercurea Ciuc la hotel, pensiune, cabana, casa de vacanta Miercurea Ciuc, apartament, motel, camping Miercurea Ciuc. Descriere Miercurea Ciuc, harta turistica. Revelion in Miercurea Ciuc si Pachete de Craciun |
TOP
Miercurea Ciuc (în maghiară Csíkszereda, germană Szeklerburg) este municipiul de reședință al județului Harghita, Transilvania, România, format din localitățile componente Ciba, Harghita-Băi, Jigodin-Băi și Miercurea Ciuc (reședința). Miercurea Ciuc este cea mai mică reședință de județ din România. Numele orașului este atestat pentru prima dată sub forma Csíkszereda într-o scrisoare din anul 1558, cu referire la târgurile săptămânale ținute aici în zilele de miercuri. Până în perioada interbelică denumirea românească a orașului a fost Sereda Cicului, după care numele a fost tradus în forma actuală.
Vatra orasului s-a dezvoltat la incrucisarea cailor de comunicatii de directia nord-sud de pe valea Oltului, respectiv vest-est, care traverseaza pasurile carpatice Vlahita (Tolvajos) si Ghimes.
Numele orasului este atestat pentru prima data sub forma Csíkszereda intr-o scrisoare din anul 1558, cu referire la targurile saptamanale tinute aici in zilele de miercuri.
Acest fenomen este cauzat de microclima specifica zonelor dintre munti inalti.
In cazul Ciucului, este vorba de bazinul Ciucului de Mijloc - zona situata intre Muntii Ciucului si Muntii Harghita.
In Miercurea Ciuc sunt trei stranduri cu apa minerala: din cartierul Patinoar, din Baile Jigodin, Baile Miercurea.
Fauna padurilor din zona este destul de bogata, un interes deosebit reprezentand vanatul mare.
Obiective turistice din Miercurea Ciuc:
- Castelul Mikó, azi își are sediul aici Muzeul Secuiesc al Ciucului.
- Biserica romano-catolică Sfânta Cruce, construită în 1758 în stil baroc.
- Biserica ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel, construită în 1930 în stil modernist de arhitectul Ferenc Berek (inițial biserică română unită, greco-catolică).
- Muzeul Oltului și Mureșului Superior, secție a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, cu sediul în strada Petőfi Sándor nr. 23. Muzeul găzduiește o expoziție permanentă de etnografie „Interior țărănesc”, precum și alte expoziții tematico-itinerante.
- Fosta clădire a Consiliului Județean, construită în 1886 în stil eclectic.
- Palatul Justiției, construit în 1892 în stil eclectic.
- Catedrala ortodoxă Sf. Nicolae, construită între anii 1929 și 1935 în stil neobizantin.
- Colegiul Național „Márton Áron”, construit între anii 1909 și 1911, în stil secession. Numit inițial Liceu Romano-Catolic, iar în anii comunismului Liceul de Matematică-Fizică, instituția poartă în prezent numele episcopului Áron Márton, episcop de Alba Iulia între 1938-1980.
- Cimitirul Eroilor. A fost creat după primul război mondial pe trei terase, în apropierea Corpului Batalionului 2 Pionieri. Numărul total al celor înhumați a fost de 1.077. Inițial, aici au fost înmormântați 422 soldați de diverse naționalități (români, italieni, germani, maghiari, austrieci, polonezi, cehi si ruși). Societatea „Cultul Eroilor” a reorganizat cimitirul, centralizând in perioada 1927-1928 un număr de 655 eroi. Evidența acestora a fost ținută în ordine alfabetică. În prezent, cimitirul nu mai are însemne de căpătâi.
- Monumentul eroului român. Monumentul, operă a sculptorului Marius Butunoiu, este amplasat în centrul orașului. Dezvelirea acestuia a avut loc la 19 august 1974. Baza monumentului, un piedestal de forma unei prisme dreptunghiulare, din beton placat cu marmură albă, susține statuia ronde-bosse din bronz a unui infanterist, înaltă de cca. 4 m. Ostașul este echipat de luptă și ține deasupra capului, cu ambele mâini, o armă și un drapel de luptă. În spatele statuii se înalță un obelisc placat cu marmură albă. Pe fațada principală a piedestalului este montată o placă metalică cromată pe care este scris: „Glorie eternă ostașilor români care s-au jertfit în luptele pentru eliberarea patriei”.
- Biserica Mileniului (romano-catolică), ce se află lângă biserica romano-catolică „Sfânta Cruce”, proiectată de renumitul arhitect maghiar Imre Makovecz.
- Cele trei ștranduri cu apă minerală: din cartierul Patinoar, din Băile Jigodin, Băile Miercurea.
- Biserica romano-catolică Sfânta Treime, care a fost construită în secolul al XV-lea în stil gotic, fiind extinsă în anul 1707 în stil baroc. Turnul ei a fost construit în 1800. Statuia Sfânta Fecioră Maria este din anul 1520, ca și cel din Șumuleu Ciuc.
- Conacul Mikó construit la începutul secolului al XIX-lea, în stilurile neoclasic și empire.
- Festivalul de Muzică Veche - Înființat în anul 1980, Festivalul se desfășoară anual, timp de circa o săptămână, pe parcursul lunii iulie, cu participarea celor mai importante formații de muzică din România și a unor ansambluri reprezentative din Europa.
|
Mentiune: pentru legalitatea functionarii, corectitudinea informatiilor si a datelor prezentate mai sus proprietarul unitatii de cazare isi asuma toata raspunderea.
Tipuri de cazare din Miercurea Ciuc: Hotel, Pensiune, Vila, Motel, Hostel, Apartament, Han, Restaurant, Casa de vacanta si la cheie, Casa din lemn, Cabana, Pensiuni agroturistice, Casa de oaspeti, Casa taraneasca, Cazari de tineret, Bungalow, Camping
Puteti selecta dintre LOCURI DE CAZARE din Miercurea Ciuc si din ROMANIA - TRANSILVANIA, aveti posibilitatea de REZERVARE ONLINE, pe teritoriul: BAZINUL CARPATIC, TRANSILVANIA, ROMANIA
Cazare Miercurea Ciuc, Cazare Sumuleu Ciuc, Sumuleu Ciuc Pelerinaj - Rusalii, Restaurante Miercurea Ciuc, Sali de conferinta Miercurea Ciuc, Despre Miercurea Ciuc, Obiective turistice Miercurea Ciuc, Evenimente turistice si agrement Miercurea Ciuc, Poze Miercurea Ciuc, Harta Miercurea Ciuc, Paste Miercurea Ciuc, Craciun Miercurea Ciuc, Revelion Miercurea Ciuc
Poiana Miercurea Ciuc, hotel Miercurea Ciuc cazare, pensiune Miercurea Ciuc pensiuni, apartamente Miercurea Ciuc, Cazare Sumuleu Ciuc, Sumuleu Ciuc Pelerinaj - Rusalii, apartament, garsoniere Miercurea Ciuc, hoteluri restaurant Miercurea Ciuc, turism, revelion Miercurea Ciuc, oferte vile Miercurea Ciuc, oferta atractii Miercurea Ciuc, informatii cabana Miercurea Ciuc, Miercurea Ciucean, evenimente Miercurea Ciuc, piscina, ski Miercurea Ciuc, schi cazare ieftina Miercurea Ciuc, tourism spa Miercurea Ciuc, harta turistica Miercurea Ciuc, craciun cabane Miercurea Ciuc, hostel cazari Miercurea Ciuc, parcare Miercurea Ciuc, casa de inchiriat Miercurea Ciuc, case de inchiriat Miercurea Ciuc, camping, cazare centru Miercurea Ciuc, descriere, sejur Miercurea Ciuc, motel prezentare Miercurea Ciuc,hotel 3 stele Miercurea Ciuc, rezervari, ghid turistic Miercurea Ciuc, turistinfo, last minute Miercurea Ciuc, piscina cu hidromasaj, sauna Miercurea Ciuc, team building Miercurea Ciuc, cabana Miercurea Ciuc, teambuilding hotel central Miercurea Ciuc
|
|
|