Observarea Ursului Borzont | Observatoare ursi | Oferte Speciale, Pachete, Drumetii, Excursii
Romania-Observarea Ursului la Borzont-Szeklerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Borzont | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Ursul brun, Bearwatching sau „vânătoarea” de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, pensiune în Depresiunea Gheorgheni, Cazare în zona Gheorgheniului, Excursii si drumetii la Obiective Turistice din Harghita, Stațiunea Bucin, Borzont, Lazarea, Gheorgheni, Lacu Rosu. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Borzont, Pasul Bucin si in zona apropiata, Pensiuni din Borzont, Pensiuni si cabane din Gheorgheni, Hoteluri si pensiuni din Gheorgheni, Cabane si case de vacanta din Borzont
cazaretransilvania.ro, rezervare cazari in Romania, Transilvania cazaretransilvania.ro Cazare la Munte Statiuni Balneare Cazare la Mare Partii si statiuni de schi Lista Localitatilor cu Unitati de Cazare din Romania
Romania                Revelion 2024-2025 Observarea Ursului Cazare Delta Dunarii + Adaugă proprietate   Accesați pagina de facebook cazaretransilvania.ro

Romania – Observarea Ursului la Borzont – Szeklerland – Transilvania

Urmărirea Ursului la Borzont | Experienta – Aventura – Transilvania!

Localitatea Borzont se afla pe partea central-vestica a județului Harghita, in Depresiunea Giurgeu. Se situează intre orașul Gheorgheni si comuna Praid.
Borzont se afla chiar lângă zona turistica Bucin, care este situata  intre doua pârâiri, la 100 m de curba Baricz si la 12 km de pârtia de schi de la Pasul Bucin într-o zona deosebit de pitoreasca, in punctul de maxima altitudine al traseului Gheorgheni - Praid.
Zona Borzont a fost declarată sit de importanță comunitară.
Situl reprezintă o zonă naturală (mlaștini, turbării, terenuri arabile cultivate, pășuni, și rariști de molidișuri) încadrată în bioregiunea alpină a sud-estului Munților Călimani (grupare montană ce aparține lanțului carpatic al Orientalilor); ce adăpostește elemente floristice caracteristice zonei depresionare a Giurgeului.
Observatorul de urși Borzont
Observatoarele noastre de ursi se află in cele mai frumoase zone transilvănene, la 17 km distanță de Gheorgheni. Au fost concepute special pentru programe cu tematica urmarirea ursilor.
Prin geamurile mari de sticlă Observatorul de urși din Borzont oferă o panorama nemaipomenita in mediul natural al regii Carpaților de unde poate fi urmărit si observat ursul brun, se poate fotografia confortabil, chiar și pe vreme ploioasă.
Programul de observare a urșilor funcționează in tot cursul anului si are loc zilnic de la ora 18:30 și in general durează 2-3 ore.
Asigurăm transportul până la intrarea in clădirea special amenajat observatorul de ursi, deoarece siguranța vizitatorilor este prioritara pentru noi.
Pe timpul vizitei precum si in timpul programului de urmărirea urșilor din observator, asigurăm supraveghetori, conexiune Wifi, posibilitatea de a vă încărca telefoanele, aparate foto profesionale si suporturi, laptopuri, etc.
Pe timpul iernii observatoarele de ursi termoizolate sunt preîncălzite pentru program.
Observatoarele noastre se bucură de popularitate maximă, nu numai în Transilvania, dar și în toată Europa. La noi puteți observa pe lângă urși și alte animale sălbatice: porci mistreți, cerbi, căprioare.
Tariful programului: 35 EUR / persoana
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați.
Observarea ursului in habitatul lui natural!
  • Ursul vine la locul special amenajat spre amurg. Pentru a-l întâmpina cu succes, trebuie să ajungem acolo cu cel puțin 2-2,5 ore înainte de amurg.
  • La fel ca toate fiarele si ursul este atent, de aceea evitați vorbirea cu glas tare și orice fel de zgomot.
  • Parfumul prea intens poate fi deranjant pentru animale.
  • Blițul si alte lumini ale aparatului de fotografiat poate speria ursul

Experienta - Aventura – Transilvania!

O frumusete de cazare in Borzont - Pensiunea Rubin***  
În funcție de dorința oaspeților se oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă.
Specificul gastronomic este unul tradițional, dintre sortimentele oferite nelipsind sarmalele cu smântână, gulașul la ceaun, pâinea de casă și renumitul „kürtős kalács”.
Condiții ideale de cazare pentru familii si grupuri de prieteni intr-un cadru natural de excepție aproape de natura în Borzont la Cabana Floarea Soarelui
Printre facilitățile cabanei se numără: living elegant si mare, bucătărie complet utilata, încălzire cu centrala pe baza de lemne, apa calda non-stop, parcare in curte,...
Curtea întinsa si împodobită de flori este locul programelor recreative la aer liber (filegorie, heleșteu cu păstrăvi, cuptor, grătar).
Închirierea cabanei se recomanda pentru grupuri sau familii pana la 12 persoane.
Pentru grupuri mari si de tineret pe poiana de lângă pădure si parau este de remarcat Pensiunea Hovirag din Borzont.
Dispune de restaurant, oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă, bar, Ciubar din lemn, ...
Cazare Borzont - Romania - Transilvania - Județul Harghita  
Paleta unitatilor de cazare din Borzont explorați si rezervați!
Pentru cei care doresc sa cunoască si sa exploreze zona pitoreasca, stau la dispozitie urmatoarele
Cabane si pensiuni recomandate din zona apropiata de Borzont
Drumetii, ture, atractii, obiective turistice si agrement din zona
Lăzarea, Castelul Lazar
Lacul Roșu
Cheile Bicazului
Sovata - adevărata senzație a localității este succesiunea de lacuri sărate
Salina Praid  
Așteptam întrebările si intenția de participare la programul Observarea Ursului, prin email.
Cereti oferta programului “Observarea Ursului” (bear watching) | Aflati mai multe | Rezervati  
Ursul brun
În România, se găsește subspecia ursului brun numit Ursus arctos arctos.
Până în prima jumătate a sec. XIX ursul brun se găsea în întreaga țară, din Delta Dunării până în Carpați. Însă dea lungul anilor a fost exterminat din zonele de câmpie, pentru a nu împiedica agricultura extensivă și creșterea extensivă a vitelor, pescuitul extensiv și alte activități devenite prioritare din secolul XIX.
Cu toate că trăiește retras în Carpați, ursul își găsește în România cel mai prielnic adăpost din Europa.
Ursul brun trăiește de-a lungul lanțului carpatic, mai ales printre stânci, unde își poate crea bârlogul. Fiind un animal puternic si iute, poate parcurge chiar și 150 de kilometri într-o singură zi și se bazează pe auzul și mirosul bine dezvoltat.
Ursul brun poate sa aibă o înălțime de greabăn intre 1–1,25 m si o lungime a corpului intre 2–2,2 m. Greutatea acestuia se schimba intre 150–250 de kg, însă ursul bine dezvoltat si gras poate avea chiar si peste 350 de kg.
Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa și degetele.
Ursul este omnivor, mănâncă orice, iarba, ciuperci, fructe de pădure, insecte mamifere mici, dar si animale mari de mărimea cerbilor.
Ursii, de obicei sunt animale singuratice, însă se aduna mulți la locurile unde găsesc hrana abundenta (ex. mai ales in pârțile bogate in afina).
Perioada de odihna începe la început de iarna si durează conform condițiilor locale.
Important: in zonele mai calde ursii nu fac hibernare!
In perioada iernii greutatea lor scade considerabil (chiar cu un sfert din greutate), astfel începând de primăvara, când dau iar de hrana mai abundenta, trec la o regenerare totala rapida.
Puii de urs se nasc in timpul iernii. Rămân alături de mama lor pana in primăvara a doua, dar in zona noastră de obicei rămân împreuna cu ursoaica timp de 3-4 ani. Masculii nu participa la îngrijirea urmașilor, aceștia ajung chiar sa pericliteze viată puilor.
Ursul poate trai in sălbăticie circa 25 de ani, însă in gradina zoologica poate sa ajungă si la 50 de ani.
 
Cereti oferta pentru observarea ursului si cazare | Aflati mai multe | Rezervati  
Telefon: (004)-0736-651 069 (mobil)     |     (004)-0723-877 570 (mobil)
Va dorim drum bun si sejur placut!
Csíksomlyó szállás

 

Romania-Observarea Ursului la Gheorgheni-Szeklerland-Transilvania | Urmărirea Ursului la Harghita Madaras | Experienta - Aventura – Transilvania!, bazat pe o poveste adevărată. Ursul brun, Bearwatching sau „vânătoarea “de urși cu privirea - obiectivul turistic ascuns al Ardealului, Pensiune în Gheorgheni, Excursii, Drumetii, Obiective Turistice la Gheorgheni, Stațiunea Lacu Rosu. Pensiuni, Cabane, Vile, Restaurante la Gheorgeni si in zona apropiata, Pensiuni din Gheorgeni, Pensiuni si cabane din Lazarea, Pensiuni si case de vacanta din Borzont, Cabane si pensiuni din Bucin