Băile Homorod se afla in valea Homorodului Mare, la 18 km de Odorheiu Secuiesc, 36 km de la reședința de județ, Miercurea Ciuc, si la 6 km de la Vlăhița.
Observatorul de urși Băile Homorod
Programul de observare a urșilor din Băile Homorod
Îi invităm cu drag pe fotografii de viața sălbatică (wildlife), producătorii de filme și entuziaști la observatoarele noastre de urși.
In cadrul unui sejur de vis in Băile Homorod petreceți programul de observare al ursului Brun într-o ambianta plăcută in sânul naturii, intre pârâiri de munte cu apa limpede, păduri de brazi, si ape minerale
renumite, unde va puteți relaxa si odihni sau puteți organiza excursii.
Turul de urmărire al ursului brun este ghidat de specialiștii noștri în wildlife. După prezentare, lăsăm mașinile și după 350 m de mers în liniște intrăm în observatorul de urși, ascunzătorile speciale pentru
fotografi (izolate, la nivelul solului, dotate cu sticlă specială).
Stăm în ascunzătoare până la apus (cam 2-3 ore) și de acolo observăm activitățile urșilor, sau ale altor animale sălbatice cum ar fi: căprioare, cerbi, mufloni, porci mistreți, lupi, vulpi, etc...
Tariful programului este: 25 EUR / persoană
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați.
Așteptam întrebările si intenția de participare la programul Observarea Ursului, prin email.
Experienta - Aventura – Transilvania!
O frumusete de cazare in Baile Homorod: Hotelul Homorod***
În funcție de dorința oaspeților se oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă.
Specificul gastronomic este unul tradițional, dintre sortimentele oferite nelipsind sarmalele cu smântână, gulașul la ceaun, pâinea de casă și renumitul „kürtős kalács”.
Condiții ideale de cazare pentru familii si grupuri de prieteni intr-un cadru natural de exceptie aproape de fântânile de apa minerala în Băile Homorod la
Pensiunea Solyomko
Printre facilitățile pensiunii se numără: living elegant si mare cu șemineu, bucătărie complet utilata, încălzire cu centrala pe baza de lemne, apa calda non-stop, Sauna-piscina cu hidromasaj, parcare in curte,...
Pentru grupuri mari si de tineret pe poiana de lângă pădure si parau este de remarcat
Pensiunea Soparkut
Oferă servicii de demipensiune sau pensiune completă.
Dispune de baza de echitație, oferă lecții de călărit, plimbări cu căruța si sania trasa de cai.
Cateva perle dintre cele mai frumoase cazari din zona pitoreasca a Harghitei:
Atractii, drumetii, ture, obiective turistice si agrement in zona
Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare, comuna Zetea
Parcul de animale sălbatice din satul Izvoare, comuna Zetea: pe o suprafață de 320 de hectare, într-o regiunea pitorească brăzdată de râuri și înconjurată de munți, trăiesc căprioare, cerbi și mufloni.
Acest parc de animale nu este o grădină zoologică sau o fermă, ci recreează mediul natural al acestor animale.
Un tur prin parc, însoțit de ghid costă 7 euro (30 de lei) pentru adulți şi 3,50 de euro pentru copii (15 lei). Turele pot fi însoțite de degustarea produselor delicioase din zonă.
Centrul de echitație din satul Izvoare, comuna Zetea.
Centrul de echitație din satul Izvoare, comuna Zetea.
La centrul de echitație „Ivo Riding Ranch” se află singura herghelie de cai islandezi din România. Rasa aceasta este ideal pentru cei ce vor să învețe să călărească, întrucât este foarte
prietenos, docil și ușor de manevrat. Centrul dispune de 20 de cai islandezi.
Un pachet care include trei lecții de călărie, fiecare de cel puțin 60 minute, costă 100 lei/persoană. Un traseu în natură de o zi care include pregătirea cailor, călăritul în zona Munților Harghita
Mădăraș, o băutură și o masă în timpul excursiei costă 200 de lei/persoană.
Excursii pe cel mai înalt munte din Secuime.
Excursia pe vârful Harghita-Mădăraș (1801 m), cunoscut sub numele „Muntele Sfânt al Secuilor”, pornește de la cabana din apropierea vârfului și durează o oră.
Nu exista porțiuni abrupte, pe vârf putându-se ajunge după o plimbare ușoară. Se spune ca n-au trecut prin Secuime cei care n-au urcat pe vârful muntelui.
Obiective Turistice la Harghita-Madaraș
Ursul brun
În România, se găsește subspecia ursului brun numit Ursus arctos arctos.
Până în prima jumătate a sec. XIX ursul brun se găsea în întreaga țară, din Delta Dunării până în Carpați. Însă dea lungul anilor a fost exterminat din zonele de câmpie, pentru a nu împiedica agricultura extensivă și creșterea extensivă a vitelor, pescuitul extensiv și alte activități devenite prioritare din secolul XIX.
Cu toate că trăiește retras în Carpați, ursul își găsește în România cel mai prielnic adăpost din Europa.
Ursul brun trăiește de-a lungul lanțului carpatic, mai ales printre stânci, unde își poate crea bârlogul. Fiind un animal puternic si iute, poate parcurge chiar și 150 de kilometri într-o singură zi și se bazează pe auzul și mirosul bine dezvoltat.
Ursul brun poate sa aibă o înălțime de greabăn intre 1–1,25 m si o lungime a corpului intre 2–2,2 m. Greutatea acestuia se schimba intre 150–250 de kg, însă ursul bine dezvoltat si gras poate avea chiar si peste 350 de kg.
Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa și degetele.
Ursul este omnivor, mănâncă orice, iarba, ciuperci, fructe de pădure, insecte mamifere mici, dar si animale mari de mărimea cerbilor.
Ursii, de obicei sunt animale singuratice, însă se aduna mulți la locurile unde găsesc hrana abundenta (ex. mai ales in pârțile bogate in afina).
Perioada de odihna începe la început de iarna si durează conform condițiilor locale.
Important: in zonele mai calde ursii nu fac hibernare!.
In perioada iernii greutatea lor scade considerabil (chiar cu un sfert din greutate), astfel începând de primăvara, când dau iar de hrana mai abundenta, trec la o regenerare totala rapida.
Puii de urs se nasc in timpul iernii. Rămân alături de mama lor pana in primăvara a doua, dar in zona noastră de obicei rămân împreuna cu ursoaica timp de 3-4 ani. Masculinii nu participa la îngrijirea urmașilor, aceștia ajung chiar sa pericliteze viată puilor.
Ursul poate trai in sălbăticie circa 25 de ani, însă in gradina zoologica poate sa ajungă si la 50 de ani.
Telefon: (004)-0736-651 069 (mobil) | (004)-0723-877 570 (mobil)
Va dorim drum bun si sejur placut!