Costinesti - Judetul Costinesti - Dobrogea Romania
 
cazaretransilvania.ro, rezervare cazari in Romania, Transilvania cazaretransilvania.ro Cazare la Munte Cazare la Mare Statiuni Balneare Partii si Statiuni de Schi Lista Localitatilor cu Unitati de Cazare din Romania
Romania                Revelion 2024-2025 Cazare in Delta Dunarii Observarea Ursului + Adaugă proprietate   Accesați pagina de facebook cazaretransilvania.ro
Prezentare in imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii Transfagaras, Lacul Balea Cazare Prezentare in imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii Castelul Peles, Sinaia Cazare Prezentare in imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii Lacul Ursu, Sovata Cazare Prezentare in imagini: descriere, poze, harta, cazare, atractii-drumetii Pelerinaj la Sumuleu Ciuc - Rusalii la Sumuleu, Miercurea Ciuc Cazare

Romania - Dobrogea - Costinesti - Judetul Constanta - Prezentare

Stațiunea Costinești, aflata la 31 km sud de orașul Constanta, la 10 m altitudine fata de nivelul Marii Negre, intre localitatea Tuzla (nord) si Stațiunea Olimp (sud), este amenajata in prelungirea satului cu același nume – Costinești.
La recensământul din 2011 avea o populație permanenta de 2.739 locuitori.
Harta Costinesti   Harta Costinesti

Unicitatea stațiunii este data însa-si de situarea sa, la adăpostul capului Tuzla, pe direcția unui curent marin de coasta, favorabil depunerilor de nisip pe plaja lunga de aproape 2 km.

Cunoscuta ca fiind stațiunea tineretului, Costineștiul este cel mai mare centru estival de vacante pentru tineret. După câteva zile petrecute in stațiune turistul isi da seama de un alt specific al Costineștiului: buna dispoziție. Modul de viața tineresc si tonifiant de aici nu poate fi întâlnit in alte stațiuni de pe litoral.

Marea Neagra a realizat, in zona armului concav, o plaja cu nisip fin, lunga de 1 km si lata in unele locuri intre 100-200 metri cu orientare spre răsărit.
Plaja stațiunii este vegheata de cele doua simboluri ale Costineștiului – Obeliscul si epava navei Evangelia, eșuata in anul 1960.

Epava navei Evangelia
După delimitarea nordica a plajei amenajate se continua nisipul, la adăpostul malului înalt, pana in dreptul Capului Tuzla, in zona căruia sta de veghe, din anii 1960, vaporul eșuat “Evangelia”, plaja fiind delimitata de promontoriile unui golf larg.
Harta Costinesti   Harta Costinesti
In sud, dincolo de hotelul “Forum”, se desfasoara arcul unui alt golf, ce are si el o plaja naturala de circa 300 m lungime.
In zona de nord, spre Epava, plaja este mai îngusta, acoperita cu nisip fin si mărginita de o faleza joasa. Plaja este orientata spre est, beneficiind de soare pe toata durata zilei.
Obeliscul, simbol stațiunii Costinești
In anii ’70, pe plaja centrala din Costinești, a fost amplasat un monument, cunoscut astăzi de toata lumea sub numele de Obelisc.
Harta Costinesti   Harta Costinesti   Harta Costinesti
In scurt timp, Obeliscul a devenit simbolul stațiunii, transformându-se intr-un punct de întâlnire pentru tinerii veniți in vacanta la Costinești. In zona Obeliscului, plaja este mai lata, însa foarte aglomerata pe timpul verii.
Plaja din Costinești este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. Pe plaja exista Beach baruri si baze de agrement, șezlonguri si umbrele. O plimbare prin stațiune va-va purta pașii printre tarabele de suveniruri, in magazinele cu accesorii de plaja si in centrele comerciale ale Costineștiului.
Plaja Costinesti   Harta Costinesti   Harta Costinesti
Costinești se bucura de un climat de litoral maritim, cu veri călduroase (in iulie temperaturi peste 27 grade Celsius) si ierni blânde (in ianuarie medii termice de 0 grade Celsius).
Vara predomina zilele senine, iar durata de strălucire a soarelui este de 10 - 12 ore pe zi, ca de altfel pe tot litoralul romanesc.

 

Istoria acestor locuri:
Isi are rădăcinile in comuna primitiva. S-au găsit aici dovezi care atesta locuirea începând cu prima epoca a fierului.

Teritoriul localității Costinești se suprapune pe vechea vatra a unei mici colonii grecesti (emporion) numita Parthenopolis.

In Evul Mediu localitatea era cunoscuta sub denumirea de Mangeapunar.
In perioada 1840-1940 satul a fost populat de asa numiții germani dobrogeni si a purtat denumirea de Büffelbrunnen (Fantana bivolului).

In anii 1960 apare pe harta sub denumirea de "Libertatea".
Numele de "Costinesti" l-a luat de la Emil Costinescu.

Începuturile stațiunii datează din 1949, când s-a organizat prima tabăra de vara pentru studenți. Existau casute, vile, hoteluri, camping, teatru de vara, baza sportiva etc.

Obiective turistice si posibilitățile de agrement in stațiunea Costinești
Harta Costinesti   Harta Costinesti
Costineștiul dispune de numeroase baze si terenuri sportive in care poți juca volei, baschet, handbal, tenis de masa sau de câmp. Pentru inotatorii cu experiența, se pot organiza „excursii” înot pana la epava Evangelia.
Lacul Costinesti
O alternativa pentru perioadele când marea este neprimitoare, este lacul Costinești, cu o suprafața de 7 hectare, care dispune de accesorii pentru practicarea sportului nautic. Lacul va oferă posibilitatea sa faceți o plimbare cu barca, sau sa încercați sporturile nautice.
Harta Costinesti   Harta Costinesti   Harta Costinesti   Harta Costinesti
Harta Costinesti   Harta Costinesti   Harta Costinesti
Distracția si agrementul este cuvântul de ordine in stațiunea Costinești.
In timpul zilei mai toți turiștii se îngrămădesc pe plaja, însa, începând de seara si pana in zori ocupa terasele, restaurantele si cluburile pline pana la refuz.
Harta Costinesti   Harta Costinesti   Harta Costinesti
Viața de noapte este foarte activa in Costinești, fiind una dintre stațiunile preferate de tineri.
Cluburile si discotecile sunt amplasate dintr-un capăt in altul, putând ajunge imediat in locul tău preferat de distracție: „Ring”, „Club T”, „Sun”, „Pavilion”, „Panoramic Club” si multe altele.
Teatrul de Vara găzduiește zilnic o mulțime de amatori de spectacole, show-uri de divertisment, concerte, filme sau alte manifestări cultural-artistice.
Harta Costinesti   Harta Costinesti   Harta Costinesti
Atmosfera tinereasca din Costinești este completata de numeroase manifestări ce se desfasoara aici: Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret, Gala Tinerilor Actori, Festivalul de Jazz, Serbările Marii si foarte multe concerte si spectacole ce au loc la Teatrul de vara Costinești. Toate acestea sunt mediatizate de emisiunile transmise de Radio Vacanta.

 

 Obiective turistice la Costinesti
  • Cetatea Pathenopolis (ruine)
  • Epava "Evangelia"
  • Golful Francezului
  • Lacul Costinești
  • Monastirea Sf. Elena de la Mare
  • Microfermele săpate in calcar
  • Obeliscul de la Costinești
  • Parcul Costinești
  • Parcul de Distracții Costinești
  • Plajele si piscinele din Costinești
  • Plaja Arruba
  • Plaja Obelisc
  • Plaja Las Banderas
  • Situl arheologic Costinești
  • Tabăra Costinești
  • Teatrul de Vara Costinesti
  • Taberele de studenți si yoga
  • Discotecile in aer liber "Ring", "Tineretului", "Vox Mariș"
  • Terasa cu muzica Rock'n roll din anii 60' pana astăzi: "White Horse"
 Programe si agrement in Stațiunea Costinești
  • Agrement cu bărci, plimbări cu hidrobiciclete
  • Baze nautice de agrement
  • Bowling, biliard, snooker
  • Cluburi, baruri, terase, restaurante
  • Fotbal, rugby, mini golf
  • Pescuit sportiv si agrement
  • Plajele si piscinele din Costinești
  • Plaja Arruba, Plaja Obelisc, Plaja Las Banderas
  • Ridicări cu parașuta
  • Scubadiving, scufundări, snorkeling
  • Scutere acvatice
  • Sporturi nautice
  • Tabăra Costinești
  • Teatrul de Vara Costinești
  • Tenis de câmp si tenis de masa
  • Tractări cu banane gonflabile si colaci gonflabili
  • Volei, handbal, baschet
  • Windsurfing
  • Yachting

 

 

Oferte de cazare din zona stațiunii Costinești, litoral Romania Marea Neagra

Costinesti – Mamaia

41 km

 

CostinestiConstanta

30 km

CostinestiEforie Nord

18 km

 

Costinesti – Navodari

57 km

CostinestiVenus

17 km

 

CostinestiVama Veche

30 km

Costinesti – Neptun

17 km

 

Costinesti – Techirghiol

26 km

Costinesti – Jupiter-Cap Aurora

18 km

 

Costinesti2 Mai

25 km

Costinesti – Saturn

19 km

 

Costinesti – Corbu

67 km

Costinesti – Olimp

16 km

 

CostinestiTulcea

155 km

Costinesti – Cap Aurora

19 km

 

CostinestiDelta Dunarii

157 km

CostinestiEforie Sud

13 km

 

CostinestiBraila

205 km

Costinesti – Mangalia

21 km

 

CostinestiCandesca

220 km

 

Harta Costinesti

 

16 Destinații Recomandate Litoral Romania - Marea Neagra
Oferte de cazare la Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare, prezentare, informații si poze Litoral Romania

Costinesti – Mamaia: 41 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Mamaia - cea mai mare si renumita statiune din Romania, situata in partea de nord a Municipiului Constanta, denumita si Perla Litoralului Romanesc, este o fasie de plaja cu nisip fin, ce se intinde pe o lungime de circa 8 km. in partea de vest a acesteia aflandu-se lacul Siutghiol. Plaja este presarata cu numeroase hoteluri, piscine in aer liber, discoteci, parcuri de agrement, terenuri de sport, precum si un teatru de vara. Statiunea Mamaia ofera turistilor posibilitatea practicarii sporturilor de apa, precum si pescuitul in lacul Mamaia.

Oferte de cazare Mamaia, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Mamaia

Costinesti - Eforie Nord: 18 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Eforie Nord este a doua statiune turistica ca marime de pe litoralul romanesc, statiune cu un regim balneoclimateric permanent. Amplasata la est de lacul Techirghiol, lac recunoscut pentru proprietatile sale curative ale namolului, statiunea Eforie Nord se afla la o distanta de aproximativ 15 km de orasul Constanta. Statiunea Eforie Nord beneficiaza de o clima mediteraneana, caracterizata prin veri fierbinti cu temperaturi medii cuprinse intre 22-30 de grade Celsius si de o rata a precipitatiilor scazuta (aproximativ 400 ml anual). Soarele straluceste 10-12 ore pe zi, conditiile pentru plaja fiind optime.

Oferte de cazare Eforie Nord, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Eforie Nord

Costinesti – Venus: 17 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Statiunea Venus este situata in judetul Constanta, pe tarmul Marii Negre, la 3-20 m altitudine, intre statiunile Saturn si Cap Aurora, la 3 km nord de municipiul Mangalia, de care apartine administrativ si la 41 km sud de municipiul Constanta.. Venus, statiunea care poarta numele zeitei frumusetii, a fost construtia in anul 1972 si cuprinde hoteluri cochete, inconjurate de gradini, aproape fiecare purtand un nume de fete. Moderne si confortabile, hotelurile din Venus au fost ani de-a randul preferate de turistii straini, in special germani, care se bucurau aici de conditii excelente la tarife foarte mici.

Oferte de cazare Venus, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Venus

Costinesti – Neptun: 17 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Statiunea balneoclimaterica de interes general Neptun se afla la 6 km nord de Mangalia, la o altitudine de 5-18 m. Climatul statiunii este unul bland (cu veri calduroase si ierni blande, cu cantitati reduse de zapada datorita temperaturii medii de 0 grade in luna ianuarie) fapt ce permite o functionare permanenta a statiunii chiar daca sezonul estival este cel care atrage cei mai multi turisti. Neptun este si ea o statiune estivala mondena, adapostita in trei parti de padure, cu hoteluri mai izolate. Verdeata, confortul si calitatea fac din Neptun locul preferat de petrecere a concediului pentru familiile cu copii.

Oferte de cazare Neptun, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Neptun

Costinesti - Jupiter-Cap Aurora: 18 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Jupiter-Cap Aurora (la 40 km de Constanţa şi la 4 km de Mangalia), staţiuni climaterice estivale, între pădurea Comorova şi ţărmul mării. Plaja staţiunii Jupiter se întinde pe o distanţă de 1 km într-un golf pitoresc. Cap Aurora, cea mai tânără staţiune a litoralului românesc atrage nenumăraţi turişti prin frumuseţea peisajului şi a hotelurilor sale, cu nume de pietre preţioase.

Oferte de cazare Jupiter, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Jupiter

Costinesti - Saturn: 19 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Saturn este statiunea aflata in imediata vecinatate a orasului Mangalia, la 43 km de Constanta. La nord statiunea Saturn se invecineaza cu statiunea Venus. Pe langa posibilitatile de agrement, punctul forte al statiunii il reprezinta existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, utilizate in tratarea afectiunilor ginecologice si cele ale aparatului locomotor. Saturn este o statiune curata, vesela, cu o plaja foarte buna, iar tarifele practicate la cazare sunt printre cele mai mici. Saturn este o statiune noua, introdusa in lista statiunilor balneare romanesti in anul 1972.

Oferte de cazare Saturn, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Saturn

Costinesti - Olimp: 16 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Statiunea Olimp este situata pe tarmul Marii Negre, la 7 km. nord de orasul Mangalia. Numeroasele hoteluri amenajate elegant poarta numele unor provincii istorice romanesti (H.Banat, H.Transilvania, H.Maramures, H.Oltenia, H. Muntenia, H.Moldova, H.Dobrogea etc.). Statiunea constituie, de fapt, o parte a Statiunii Neptun. Hotelurile sunt asezate de-a lungul marii pe un dig natural la 20-30 m deasupra nivelului marii. Statiunea este un loc ideal atat pentru vacante cat si pentru tratament si dispune de plaje inguste recuperate din mare prin crearea de golfuri artificiale cat si de nisip de cea mai buna calitate.

Oferte de cazare Olimp, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Olimp

Costinesti - Cap Aurora: 19 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Cap Aurora
OLIMP - Construită într-o manieră occidentală, staţiunea Olimp are 8.500 locuri de cazare în hoteluri de 3 şi 2 stele şi 500 locuri în camping. Aici se găseşte ansamblul „Amfiteatru, Panoramic, Belvedere”, cel mai mare şi mai frumos complex turistic de pe litoralul românesc. Celelalte hoteluri poartă denumirile provinciilor istorice româneşti: Moldova, Transilvania, Oltenia, Muntenia. Statiunea Olimp se afla in extremitatea sud-estica a Romaniei, intr-o zona cu o vegetatie relativa bogata, padurea Comorova, pe tarmul Marii Negre, la 7 km nord de orasul Mangalia si la 38 kilometri de Constanta.

Oferte de cazare Cap Aurora, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Cap Aurora

Costinesti - Eforie Sud: 13 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Eforie Sud s-a numit, intre cele doua razboaie mondiale, Carmen Sylva, dupa pseudonimul de poeta al reginei Elisabeta a României. Devenita statiune in 1912, Eforie Sud Statiunea se distinge printr-un promontoriu de calcar si o faleza care atinge pe alocuri 35 de metri. Eforie Sud este o statiune estivala integrata orasului Eforie, aflata in extremitatea sud-estica a Romaniei, pe fasia de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol, la 8-20 m peste nivelul marii, la 5 km distanta de Eforie Nord si la 19 km distanta de Constanta. Plaja ingusta este intinsa pe o lungime de 2 kilometri la picioarele falezei care la Eforie Sud atinge cea mai mare inaltime dintre toate statiunile.

Oferte de cazare Mamaia, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Mamaia

Costinesti - Mangalia: 21 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Mangalia, cea mai sudică staţiune de pe litoralul Mării Negre, are o climă dulce, asemănătoare cu cea mediteraneană, ceea ce face ca primăvara să sosească mai devreme, iar toamna să întârzie aici mai mult. Mangalia este singura staţiune maritimă care deţine izvoare minerale (sulfuroase, mezotermale şi radioactive, folosite din antichitatea romană).

Oferte de cazare Mangalia, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Mangalia

Costinesti - Constanta: 30 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Constanța se află în județul cu același nume, în partea de sud-est a României. Se situează pe coasta Mării Negre, într-o zonă lagunară la est, deluroasă la nord și în partea centrală, și de câmpie la sud și vest. Orașul Constanța posedă o plajă proprie în lungime de 6 km. Partea de nord a municipiului, Mamaia, cea mai populată stațiune turistică de pe Litoral, se află pe malul unei lagune, având o plajă de 7 km lungime, plajă care se continuă cu alți 6 km pe teritoriul orașului Năvodari. Constanța este orașul cel mai vechi atestat de pe teritoriul României.

Oferte de cazare Constanta, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Constanta

Costinesti - Navodari: 57 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Oraşul Năvodari este situat în zona centrală a judeţului Constanţa, pe malul de sud al lacului Tasaul şi pe istmul dintre acesta şi lacul Siutghiol. Se află la o distanţă de 15 km de municipiul Constanţa, având ca vecini la Nord - Lacul Tasaul si satul Sibioara, la Sud - Lacul Siutghiol si staţiunea Mamaia, la Vest - localitatea Lumina, iar la Est - Marea Neagră.

Oferte de cazare Navodari, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Navodari

Costinesti - Vama Veche: 30 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Vama Veche este situat la o distanta de 7 km de 2 Mai si la 12 km de Mangalia. La Vama Veche se poate ajunge de la Mangalia, care este punctul terminus al caii ferate, cu ajutorul microbuzelor care se pot lua din gara sau cu masina proprie pe drumul national E 87. Vama Veche este o statiune in continua transformare – un lucru rau dupa unii – aici s-a construit foarte mult in ultimii ani, iar „spiritul” s-a pierdut printre tonele de moloz si beton. Nu trebuie uitat totusi ca „spiritul” tine mai mult de oamenii care populeaza Vama Veche si mai putin de constructiile inconjuratoare.

Oferte de cazare Vama Veche, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral Vama Veche

Costinesti - Techirghiol: 26 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Techirghiol este un oras in extrmitatea de sud-est a Romaniei (jud. Constanta), situat pe malul lacului Techirghiol (12 km patrati, adancime de 10-15 m), la 16 km de orasul Constanta, aproape de Marea Neagra. Legenda formarii acestui oras spune ca un batran olog si orb a ajuns odata cu magarul sau, din greseala, in malul acestui lac. S-a chinuit batranul ore in sir sa iasa din noroiul mirositor, dar bidiviul incapatanat nici ca voia sa se miste, malul acela exercitand o tainica atractie asupra sa. Mare a fost insa mirarea si bucuria batranului cand, iesind din lac, si-a dat seama ca ochii sai puteau distinge din nou o geana de lumina, iar picioarele sale, de multa vreme neputincioase, incepusera sa-l asculte.

Oferte de cazare Techirgiol, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii Techirghiol

Costinesti - 2 Mai: 25 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Situat in apropierea granitei cu Bulgaria, satul a devenit foarte cautat de turisti, fiind perfect pentru cei dornici de clipe linistite si discrete. Izolarea, salbaticia si noncomformismul atrag anual foarte multi tineri. Cazarea se poate face in casele localnicilor sau la una dintre vilele din sat sau de pe plaja. Cel ce vrea sa fie mai aproape de natura, sa mai auda sunete de chitara si sa-si petreaca noptile pe plaja, langa focuri de tabara sau terase cu stuf, trebuie sa ajunga la 2 Mai.

Oferte de cazare 2 Mai, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii pe Litoral 2 Mai

Costinesti - Corbu: 67 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Litoral Romania

Comuna Corbu se afla la 8 km. nord de Statiunea Mamaia si se invecineaza la sud cu orasul Navodari si are o buna legatura rutiera judeteana, pe DJ 226. Acesta porneste din zona Midia Navodari, cu relatii pe DN 22 B, prin Navodari – Ovidiu, la DN 2 A – E 60 spre Bucuresti – Constanta si pe litoral prin zona turistica Navodari – Mamaia – Constanta.

Oferte de cazare Corbu, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii Corbu

Costinesti - Tulcea: 155 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Delta Dunarii

Orașul Tulcea se află la 30 de metri altitudine și la 292 kilometri față de București.
Este situat pe 7 coline din Dealurile Tulcei, fiind un oraș modern, port pentru navele de pasageri, precum și pentru cele care transportă produse industriale, mai ales materii prime și pentru navele de pescuit oceanic. Județul Tulcea este situat în așa natură, incât este accesibil de pe mare cât și pe Dunăre de către navele maritime, având un mare avantaj comercial.
Tulcea este un important centru industrial - aici se realizeazandu-se construcții și reparații de nave. Tot aici se află și unicul producător de alumină calcinată din țară si un centru de exploatare a stufului.
Fiind supranumit și Orașul de la Porțile Deltei Dunării, o parte din economie s-a dezvoltat in jurul turismului, fapt atestat prin construcțiile si investițiile ce s-au făcut pentru construirea de noi hoteluri si a centrelor comerciale.

Oferte de cazare Tulcea, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii Tulcea

Costinesti - Delta Dunarii: 157 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Delta Dunarii

Știati ca:
Delta Dunării ocupă unul dintre locurile fruntașe din lume în ceea ce privește biodiversitatea? Unele surse o plasează pe locul trei la numărul de specii (peste 5 000) pe suprafață.
Delta Dunării este cea mai mare zonă umedă din Europa și deține cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume?
Peste 50% din speciile de păsări din Europa se regăsesc în Deltă?
Pelicanul creț este cea mai mare pasăre din Europa? Măsoară 180 cm și are o anvergură a aripilor de 320 cm. În același timp, în Deltă, se întâlnește și cea mai mică pasăre din România, pânțărașul, ce măsoară doar 10 cm și cântărește 10 grame.
Va invitam la un sejur unic in INIMA DELTEI DUNARII, intr-o oaza salbatica cu multa liniste | Programe atractive si ospitalitate!

Oferte de cazare Delta Dunarii, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii in Deleta Dunarii

Costinesti - Braila: 205 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Delta Dunarii

Brăila este o veche așezare pe malul stâng al Dunării. Un municipiu, dintre cele mai vechi orase ale Romaniei, care a reprezentat pentru o lunga perioada cel mai de seama port al Tarii Romanesti.
Situata pe o terasa ampla, la unirea celor doua mari brate ale Dunarii, acolo unde fluviul devine accesibil si transportului maritim de tonaj mediu, a devenit reședința și cel mai mare oraș al județului Brăila din nord-estul regiunii istorice Muntenia, sud-estul României.
Brăila este unul din puținele orașe din țară care a păstrat neschimbate denumirile străzilor în ultimii 130 de ani, aceste nume nefiind schimbate nici în perioada comunistă. De asemenea, orașul păstrează neschimbate foarte multe clădiri din secolul al XIX-lea, fiind o adevărată rezervație arhitectonică pentru cei interesați.

Oferte de cazare Braila, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii Braila

Costinesti - Candesca 220 km                   Prezentare, informații, poze si recomandări Candeasca

Satul Candeasca se afla in comuna Belciugatele, judetul Calarasi, la doar 27 km departare de Bucuresti. La recensamantul din 2002 avea o populatie de 398 locuitori. Activitati specifice zonei: agricultura, cultivarea cerealelor, cultivarea plantelor tehnice, cresterea animalelor.
Pe teritoriul comunei se afla Balta Candeasca, loc preferat de pescari. Balta are o populatie buna de crap, caras, se poate campa, iar pe timp de vara ofera si puntina umbra.

Oferte de cazare Candeasca, Hoteluri, Vile si Pensiuni la Mare | Obiective turistice si atractii Candeasca

Statiuni maritime si orase in regiunea Litoralul Romanesc Marea Neagra
Oferte de cazare | Obiective turistice | Programe si agrement - Riviera Română

     
     
     
     

Copyright © 2002 – 2025 cazaretransilvania.ro All rights reserved.
  Operator Portal   Termeni de Utilizare Site